Finance Manager

FUNCTIEPROFIEL TEAMLEAD FINANCE

Location : Netherlands


Wat houdt de functie in?

Als Teamlead Finance heb je een brede en afwisselende rol binnen het Finance team van de Treetop organisatie. Je bent verantwoordelijk voor tijdige maandafsluitingen, analyses van de maandresultaten en je ziet toe dat de administraties correct en volledig wordt bijgehouden. Je bent een belangrijke gesprekspartner voor de CFO. Je gaat actief het gesprek aan met interne stakeholders en maakt de juiste vertaling vanuit de organisatie naar het financiële proces toe. Het Finance team zal op korte termijn een digitale transformatie ondergaan, waarbij de rollen en de manier van werken zal veranderen. Als Teamlead Finance leid je samen met de CFO deze transformatie en ben je in staat om het team te coachen en te motiveren alsmede draagvlak te creëren voor de aankomende veranderingen, waarbij je de financiële processen gaat digitaliseren en optimaliseren.
Als Teamlead Finance ben je verantwoordelijk alle bedrijven die tot onze groeiende groep behoren (Admicom Systems, Kraan Bouwcomputing, Frank, Home DNA en Herke ICT Group). Je bent onderdeel van en stuurt het Finance Team aan, bestaande uit 5 professionals in Veenendaal, Alkmaar en Capelle aan de IJssel. Omdat je naast het coachen van het team en het verbeteren van de processen ook nog een deel meewerkt is het van belang dat je accounting technische kennis goed is doorontwikkeld. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor diverse vraagstukken en rapporteer je aan de CFO, Rob Kramer.

Wat zijn je Kerntaken?

 • Coachen en aansturen van het accounting team (5 medewerkers)
  Verantwoordelijk voor de financiële rapportage en het verbeteren van deze rapportage
  Verantwoordelijk voor treasury management
  De administratieve organisatie & interne beheersing pragmatisch verbeteren, samenwerken met operations en waar mogelijk standaardiseren, optimaliseren en automatiseren
  Verantwoordelijk voor verbeteren en automatiseren van het financiële proces
  Lokale AO/IB opwerken naar de (te definiëren) blauwdruk
  Implementatie van de ‘blauwdruk’ bij nieuwe deelnemingen
  Fiscaal en juridisch aanspreekpunt
  Ondersteunen bij fusies en overnames
  Ondersteunen bij het begrotingsproces
  Ondersteunen bij vraagstukken op het gebied van business control

Wat vragen wij van je?

Competenties

 • Minimaal HBO Accountancy, Bedrijfseconomie of equivalent
  Relevante ervaring in grote financiële processen op groepsniveau bij middelgrote bedrijven
  Leidinggevende/ Projectmanagementervaring is een must
  Sterke communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
  Coachend leiderschap met humor en positiviteit
  Resultaatgericht, analytisch en toekomstgericht
  Probleemoplossend vermogen met oog voor details
  Een organisatietalent: je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement
  Aantoonbare ervaring met ERP systemen zoals Microsoft Business Central
  Aantoonbare ervaring met verandermanagement en integratievraagstukken
  Brede kennis: externe verslaggeving (RJ) must, interne rapportage, AO/IC, fiscaliteit, automatisering, ondernemingsrecht
  Zelfstandig en onafhankelijk kunnen werken
  Goed kunnen overtuigen, onderhandelen en samenwerken

Automatiseringskennis

 • Excel Expert (must)
  Microsoft Business Central
  PowerBi
  SQL (pre)

Wat kunnen wij je bieden?

We bieden je de kans om mee te bouwen aan en impact te hebben op een succesvolle, snelgroeiende groep van software bedrijven. We bouwen aan een omgeving waar veel ruimte is voor je ambitie en je alle ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen. Een hoge mate van autonomie moet je passen.
Op dit moment maken we met de groep een veranderproces door er is veel te doen en we groeien.
Innovatie is weer op de rit gezet binnen onze software labels, er wordt nieuwe energie in de teams geblazen en medewerkers worden in hun kracht gezet.
We bieden je marktconforme arbeidsvoorwaarden en een uitdagende functie.

Jouw rol als Teamlead Finance is cruciaal in onze Digitale Transformatie. Hoe mooi is dat?

Waar ga je werken?

Treetop is de holding voor de hierna volgende bedrijven. Alle labels maken en leveren business solutions en managed services voor de bouw en gerelateerde branches. We helpen de bouw met het maken van de digitale transformatie.


Admicom Systems: Admicom specialiseert zich sinds de jaren 80 in het ontwikkelen van software voor bouw-, stukadoors-, schilders-, installatie- en GWW-bedrijven. Met onze expertise en jarenlange ervaring doen wij dat voor meer dan 10.000 klein- en middenbedrijven in de bouw.


Kraan Bouwcomputing: Met ruim 50 jaar ervaring in de bouw is Kraan Bouwcomputing niet alleen leverancier van software en opleiding, maar ook als meedenkend partner voor midden- en grootbedrijven in de bouw.Zo denken we graag mee met onze klanten voordat we de juiste automatiseringsoplossingen implementeren, zodat jij grip blijft houden op de lopende bouwprojecten.


Frank: Frank software, speciaal voor de ZZP-er in de bouw. Bereken met Frank op een eenvoudige manier de prijzen, maak interactieve offertes, bestel direct bij jouw leverancier en stuur facturen naar klanten na afloop van je klus met iDeal.


Home DNA: HomeDNA is er voor al jouw klant- en kwaliteitsprocessen: van online verkoop, kopersbegeleiding, tot het bewaken en vastleggen van de bouwkwaliteit. Dankzij ingebouwde koppelingen met de veelgebruikte pakketten werk je efficiënter en hoef je nooit meer zaken dubbel in te voeren.

Herke ICT Group: Dé reisleider binnen de digitale transformatie voor kleine en middelgrote bedrijven. Met hun Digital Cloud Suite bieden zij innovatieve oplossingen voor alle IT-uitdagingen. Met de Digital Cloud Suite laat Herke ICT Group bedrijven voorop lopen, zodat zij hun IT effectiever en slimmer inzetten en meer winstgevend kunnen opereren.


Voor verdere informatie verwijzen wij naar onze website: www.treetop.nl

Algemeen

Rapportage-lijn
Je rapporteert aan de CFO, Rob Kramer

Locaties
Veenendaal, Alkmaar en Capelle aan de IJssel. Dit zijn de locaties waar de bedrijven voornamelijk zijn gevestigd en waar je regelmatig moet zijn. Thuiswerken is gebruikelijk.

Salarisindicatie
Jaarsalaris bruto: Tussen € 65.000,00 en € 75.000,00 inclusief vakantiegeld afhankelijk van je relevante ervaring.
Secundaire Arbeidsvoorwaarden: Marktconforme Pensioenregeling, 26 Vakantiedagen, Mobiliteitsprogramma, diverse Personeelsverzekeringen en een mobiele telefoon en laptop.

 

This document is confidential and may be protected by legal privilege. Do not disclose, distribute, or copy it without the agreement of Hightech Partners.

Contact:

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Partner

 

Newsletter Subscription Form

Please register here to stay up to date with our insights on digital transformation
Anti Spam